Politik a anjel

12.03.2010 16:31
Politik: Anjeličku môj strážničku, pekne prosím o službičku. 
Anjel: Pekne od teba, že si si na mňa spomenul zase. Ale prečo ten smútok v tvojom hlase?
Politik: Hrozí mi, že ma vyhodia z radov našej strany, len preto, že som nebol lustrovaný. 
Anjel: Slovo lustrovaný nemám vo svojom slovníku, no predpokladám, že tvoj život nebol iba cesta po rovnom chodníku. Že boli časy, keď si si niečím pošpinil ruky asi. 
Politik: Ty vždy všetko uhádneš. Viem, že mi môžeš pomôcť ak chceš. Prosím ťa zariaď aby sa nenašiel zoznam ľudí, ktorý v dnešnej dobe podozrenie budí. 
Anjel: O zoznam sa neboj. Ten sa i bez môjho pričinenie stratí. Nie si jediný, ktorému sa kariéra v politike kráti. Nie si sám, kto bol na nesprávnej strane a teraz čaká, čo sa s jeho politickým životom stane.
Politik: Máš pravdu, nestál som na správnej strane, ale to sa predsa každému človeku z času na čas stane. Nedovoľ aby na to prišli neprajníci moji a tak ma porazili v politickom boji. 
Anjel: Preceňuješ moje sily zverenec môj milý. Zbytočne sa na mňa mračíš. Nie je mi jasné, prečo sa do politiky tlačíš. 
Politik: Som tu na to, aby som slúžil nášmu ľudu až do vtedy, kým na to peniažky budú. Blížia sa voľby. Prosím ťa daj mi vedieť na ktorej stoličke v parlamente je najvýhodnejšie sedieť? A ja ti sľubujem, že nikdy nezabudnem na tvoju službičku a spomeniem si na teba vždy, keď zdvihnem oči k nebíčku.
Anjel: Z televíznych prenosov viem, že najlepšie je sedieť tam kde o tebe kameraman nebude vedieť. Aby si si mohol zdriemnuť, keď si telo zažiada. Pohodlne, ako na pohovke, a nikto ťa pri tom nezbadá.